Григор Димитров е в третия кръг на Мастърс турнира в Синсинати след нова отлична победа - 6:3, 7:5 над Александър Бублик (Казахстан). В следващия българинът ще срещне Даниил Медведев, който е номер 2 в света и водач на схемата. Двубоят е в четвъртък и ще започне около 18 ч. наше време. 

Руснакът, който спечели надпреварата от същата серия в Торонто в неделя, не сбърка срещу Макензи Макдоналд (САЩ) - 6:2, 6:2.

Казахстанецът два пъти бе побеждавал Димитров досега, като във втория случай това стана съвсем наскоро - на "Уимбълдън" с 3:0 сета.

Бублик явно не се бе събудил в първия сет, прозяваше се и всячески опитваше да "влезе в час", но във втория напомни за себе си. Григор реализира ключов пробив за 6:5 и малко след това грабна втората си поредна победа с 2:0 на американския турнир. Днес сервисът му не спореше като вчера, а в края остана впечатление, че се нарани при падане (или се обади контузията в кръста), но все пак взе връх.

Въпреки че явно не бе станал навреме за мача, Александър Бублик проби още първото подаване на Димитров, който, за разлика от вчера с Роберто Баутиста Агут, влезе трудно в срещата.

Последва обаче рибрейк, при това на нула. Хасковлията взе подаването си, след което пропусна идеален шанс за нов пробив, а имаше три възможности.

Това обаче не закъсня - случи се в шестия гейм. Бублик направи цял куп непредизвикани грешки, като това важи за целия двубой, но в първия сет особено играта му бе катастрофа. Резултатът набързо стана 5:2, а след размяна Гришо бе напред със сет аванс.

Втората част тръгна различно. Александър започна да демонстрира бомбения си сервис, а също така стабилизира форхенда си. В началото за Григор бе трудно на неговия начален удар, но постепенно и той преодоля колебанията.

И при 5:5 най-сетне съперникът му отново се пропука - три точки за пробив. Роденият в Русия тенисист отрази първите две, но отново направи непредизвикана грешка и поднесе победата на Димитров. Бившият №3 в света не чака дълго и затвори мача в следващия гейм. 

И Доминик Тийм е аут до края на сезона

А по-рано днес стана ясно, че още един от елита - Доминик Тийм, няма да играе до края на годината. Това обяви самият той. Австриецът няма да защитава титлата си на US Open. 

Тийм получи контузия в китката, заради която пропусна "Уимбълдън" и Олимпийските игри. Доминик ще продължи да носи специална шина - още няколко седмици, преди отново да опита да хване ракетата.

В понеделник Роджър Федерер изненада неприятно феновете си - предстои му нова коленна операция, така Маестрото не знае кога ще е на корта отново. Със сигурност няма да се върне поне до януари. Федерер претърпя две атроскопии през пролетта на 2020-а, така пропусна цяла година, а в настоящата досега бе далеч от най-доброто, на което е способен.