Григор Димитров отпадна във втория кръг на "Уимбълдън" след 4:6, 6:7(6), 6:7(4) срещу казахстанеца с руски корени Александър Бублик. 

38-ият в световната ранглиста заби 34 аса, докато българинът само 4. Първата ни ракета игра добре, но срещу себе си имаше машина на начален удар. Освен това Димитров не се възползва от добра възможност за пробив в началото на третия сет. И загуби и двата тайбрека, след като водеше с по 4:2.

Така той напуска надпреварата и ще мисли за завръщането на тура на твърди кортове. Няма да участва на Олимпийските игри.

В първия сет Бублик взе подаването на Григор за 2:1. Влизаше първият му сервис, набързо натрупа пет аса. Макар и трудно, Димитров намали - 2:3. До края и двамата спечелиха сервис геймовете. Съперникът на първата ни ракета затвори частта от третия сетбол - 6:4.

Вторият сет беше безпроблемен за сервиращите. Григор опитваше да влиза в разигравания и обикновено печелеше дългите, но това не се случваше толкова често.

Бомбеният начален удар на казахстанеца не спираше са работи. Така се стигна до тайбрек. Жалко, тъй като най-добрият ни тенисист поведе с 4:2 и направи неочаквана грешка на мрежата.

Съперникът му се възползва и с 8:6 си осигури надежден аванс - този път от втората възможност да грабне сета. 

В третия сет Димитров можеше най-сетне да вземе аванс. Още в първия гейм пред него се откриха четири брейк бола. Веднъж бе недоволен от съдийско решение, но продължи да играе. Не се възползва, а след това поспори със съдията на стола. После сервисът спаси Бублик с 26-ия и 27-ия ас.

Последва размяна. При 5:6 бившият №3 в света започна с 0:30 и Бублик бе близо до успеха, но българинът се справи. И логично мачът отиде до нов тайбрек, което не беше добра новина за Григор, не само заради машината за асове срещу себе си, а и заради отрицателния му баланс в такива геймове.

Този тайбрек приличаше на предишния - Гришо поведе с 4:2, но не успя да затвърди аванса и отстъпи. Българското участие на "Уимбълдън" приключи.

Роджър Федерер е в третия кръг след чист успех над Ришар Гаске - 7:6(1), 6:1, 6:4. Следва мач с представителя на домакините Камерън Нори.