Григор Димитров спечели отлична победа над силен съперник - 16-ия в света Роберто Баутиста Агут, 6:3, 6:4 на Мастърс турнира в Синсинати (САЩ). Двубоят бе от първия кръг на надпреварата.

Българинът бе в серия от три поредни загуби - на "Уимбълдън", във Вашингтон и Торонто.

Бившият номер 3 в света, шампион в Синсинати през 2017 г., беше впечатляващ в първия сет. Във втория той започна с пробив, но испанецът моментално отвърна.

При 4:3 за Баутиста Агут срещата бе спряна заради дъжд. И подновена след повече от час прекъсване, но не задълго. Димитров изравни резултата с успешен сервис гейм, направи брейк и след това затвори двубоя без никакъв проблем.

Днес работеше сервисът му, той не допусна нито една двойна грешка, а се справи добре и на форхенд.

В първия сет Димитров проби за 2:0 след лесен като развой за него първи сервис гейм. До края той просто не допусна колебания на своя начален удар и логично взе аванс.

Баутиста Агут показа част от качествата си във втория. Той отвърна този път на Григор и избегна ранно изоставане - 1:1. Това бе първият случай, в който испанецът получи точки за пробив. И се възползва. В третия гейм първата ни ракета можеше да удари отново (брейкбол), ала опонентът му оцеля.

Срещата продължи интересно, като и двамата печелеха подаванията си. Дойде паузата, а след нея Григор беше безпощаден. 

Следващият му съперник е казахстанецът Александър Бублик. Двамата се срещнаха на "Уимбълдън", където машината за асове спечели в три сета. И другият мач помежду им бе спечелен от Бублик. По програма двубоят трябва да започне в сряда в 17 часа наше време.