Кристиано Роналдо е поредното голямо име, около което може да се разрази трансферна буря това лято, поне ако се съди по информации в италианската и английската преса. Засега това са само спекулации, но както се вижда в този "прозорец" всичко е възможно.

Няколко клуба се споменават като потенциални нови дестинации за португалеца - "Пари Сен Жермен", "Манчестър Сити" и "Реал" (Мадрид). Вчера италианският в. "Ла Република" написа, че голмайсторът бил предложен на "Манчестър Сити" срещу 25 милиона паунда (30 млн. евро) от неговия мениджър, влиятелният Жорже Мендеш. За толкова бил склонен да го продаде "Ювентус".

За бъдещето на Роналдо в Юве се говори още от края на миналия сезон, предвид това, че договорът му изтича догодина и няма изгледи за бъде подновен. Освен това той вече се чувствал нещастен в Торино, независимо от завръщането на треньора Масимилиано Алегри, с когото се разбираше добре допреди две години.

Последният повод обаче бил свързан с... Лео Меси. Напускането на стария му съперник и познайник от "Барселона" подтикнало Роналдо още по-силно да пожелае промяна.

Първият клуб, който се разграничи от такъв бомбастичен трансфер е бившият му "Реал" (Мадрид). Това стана с пост на треньора Карло Анчелоти в туитър.

"Кристиано е легенда на "Реал" (Мадрид), той има цялата ми любов и уважение. Но не съм обмислял да го привличам. Гледаме напред", гласи лаконичното съобщение на италианеца, който тренираше звездата при предишния си престой на "Бернабеу".

Реакцията на Анчелоти явно не бе случайна - тя дойде часове след информации на испанската телевизия "Ел Чирингито", че той искал Кристиано обратно в Мадрид.

А там интригата е друга и тя е свързана с Килиан Мбапе. "Реал" от дълго време иска да привлече французина. По писания във френски медии пък той настоявал да се махне от "Пари Сен Жермен". Намерението му се усилило покрай идването на Лео Меси. Така има хипотеза, че ПСЖ неочаквано за всички (а доскоро и за самия себе си) може да събере Роналдо и Меси.

Единствената пречка за трансфер на Мбапе може да е високата трансферна цена. Той бе закупен от парижкия гранд за 160 милиона евро. Но пък клубът рискува да го загуби без пари догодина, тъй като договорът му изтича на 30 юни 2022 г. Има и друго обстоятелство - младата звезда ще поиска огромна заплата в Мадрид. Предвид тавана на възнаграждения в испанския футбол, могат ли "белите" да си го позволят?

Третият клуб, в който медии "пращат" 5-кратния носител на "Златната топка", е "Манчестър Сити". По-точно - в. "Ла Република". И тук има обстоятелства и условности и те са свързани с желанието на Пеп Гуардиола да вземе централен нападател. Конкретната цел е Хари Кейн, но доне досега "Сити" не може да се разбере с "Тотнъм". Първо се говореше, че босът Даниел Леви не иска да го продава, след това се пише за поставена цена от 150 млн. Според британски медии "гражданите" били готови да платят 129 млн. с бонуси.

На този фон Роналдо излиза много по-евтино, но пък годините му (36) отказват потенциални кандидати. Кейн е в силата си и е "гладен" за успехи, докато Роналдо е спечелил всичко във футбола и едва ли му остават повече от 1-2 сезона на най-високо ниво.

Голмайстор №1 в историята на футбола бил готов да преглътне това, че преминаване в "Сити" ще накара феновете на "Манчестър Юнайтед" да го намразят. На "Олд Трафорд" нямат интерес от връщане на номер 7, поне засега. Клубът разполага с достатъчно нападатели , наскоро закупи и Джейдън Санчо (21 г.) за 85 милиона евро.

А "Ювентус"? Почти през ден някой от шефовете в Торино заявява, че Роналдо остава. Ако обаче някой реши да даде 30 милиона и самият Кристиано пожелае, едва ли ще се правят пречки. В трудните времена клубът ще спечели добра сума и ще спести още толкова от заплатата на аса. "Ла Република" твърди, че величието все повече отбягвал Алегри и съотборниците си.

До края на трансферния прозорец остават две седмици.