Излезе нова порция записи на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес в испанското издание El Confidencial. Този път стрелите на боса са насочени към други две величия - Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо.

Вестникът публикува вчера думи на Перес пред журналиста Хосе Антонио Абеян, който скоро ще издаде книгата "Asalto al Real Madrid" ("Атака срещу Реал Мадрид, бел. ред.).

Бизнесменът напада Икер Касияс и Раул. Първият е наречен "най-големият провал, който някога сме имали в този клуб". А двамата с Раул били "най-големите измамници в историята на "Реал".

"Тези футболисти са изключително егоистични, не може да се разчита на тях. Който им се доверява, греши. Те се интересуват само от себе си. Това не са футболисти за мен", казва още Перес, цитиран от El Confidencial.

Кристиано Роналдо напусна "Бернабеу" през 2018 г. и премина в "Ювентус". С 451 гола в 438 мача той е реализатор №1 в историята на "Реал". Освен това спечели 4 пъти Шампионската лига и също толкова пъти "Златната топка" с белия екип.

"Той е луд, казва Перес за номер 7. - Този човек е луд, той е болен човек. Ти си мислиш, че е нормален, но не е. Ако не беше така, нямаше да прави нещата, които прави."

Когато си тръгваше от Мадрид, Роналдо даде да се разбере, че не е в добри отношения с боса.

"Тези хора имат ужасно его, продължава един от най-влиятелните мъже във футбола, визирайки Кристиано и Жозе Моуриньо, който бе начело на "лос меренгес" от 2010-а до 2013 г. и веднъж стана шампион на Испания. - И двамата са разглезени - треньорът и онзи. Те са се откъснали от реалността.

Моуриньо е идиот. Не е вярно, че не иска да играе. Малко е ненормален. Кара кола без книжка. Оплаква се, че имал проблеми с огромното напрежение."

Снощи Перес разпространи официално изявление, в което заяви, че цитираните фрази са от разговор, в който са използвани в много по-широк контекст, отколкото изглежда при публикуването им от El Confidencial сега.

Разговорът бил записан "тайно" от Хосе Антонио Абеян, който от много години опитвал без успех да го продаде на медиите. Президентът изразява учудване, че изданието го вади на показ. 

Той вижда мотив за това заради участието си в проекта Суперлига, на който продължава да е верен, независимо че английските клубове се отказаха. Флорентино Перес завършва с това, че адвокатите му следят историята и разглеждат възможността за завеждане на дело.

Публично Перес винаги се е изказвал ласкаво за Моуриньо, независимо, че го уволни през 2013 г. А по думи на португалеца оттогава до днес няколко пъти бил отказвал оферти от предприемача да се върне на "Бернабеу".

Флорентино Перес също така е заявявал, че вратите на "Реал" винаги ще бъдат отворени за Роналдо.