В ден на паметни успехи за българския спорт на Олимпийските игри, "Локомотив" (Пловдив) направи 1:1 с "Копенхаген" в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. В датския отбор играят национали на северната страна, а и на други държави.

Локо можеше да спечели, но и да загуби. Важното е, че направи силен мач срещу реномиран противник, редовен участник в групи на евротурнирите.

Димитър Илиев откри резултата в 59-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Бирсент Карагерен. Преди почивката той удари напречната греда. Биел изравни в 74-ата от пряк свободен удар, а тогава датският тим бе "стъпил на педалите". 

Две минути по-късно "Копенхаген" също получи 11-метров удар за фаул на Руан в краката на Кевин Дикс. Камил Вилчек обаче удари лявата греда до вратаря Илко Пиргов.

Скоро след това Карагерен пропусна сам срещу вратаря на гостите, след като го преодоля, но малко не стигна и той да се разпише. Датският състав също направи пропуски, особено след почивката.

В добавеното време влезлият като смяна малко по-рано Айвън Ангелов получи директен червен картон за грубо нарушение. Така "Локомотив" завърши срещата с човек по-малко.

Реваншът е идната седмица в датската столица.

Първото полувреме бе равностойно и опознавателно. Йенс Стаге пропусна за "Копенхаген". Карагерен разтресе рамката, а гостите повече владееха топката, но Локо добре противодействаше на това.

Положението не се промени много и след почивката. "Смърфовете" се справиха с опита за натиск на опонента си. Че го и наказаха с добрата индивидуална изява на Карагерен, който направи силен мач.

Този развой стресна "Копенхаген", който показа зъбите си. И двубоят тръгна в посока, позната от миналата година, когато Локо спори с "Тотнъм" и пак поведе с 1:0. Този път пловдивчани удържаха, като можеха и да спечелят. 

Остана какво да се решава на реванша, "черно-белите" имат шансове, но трябва да надскочат себе си. При всички положения представянето им досега е добро.