Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На фона на правителствените репресии срещу критични гласове преди изборите, още две независими медии в Русия бяха принудени да прекратят работа, след като уебсайтовете им бяха блокирани от властите, казаха те днес, цитирани от ДПА.

В изявление в "Телеграм" на редакторският екип на разследващата платформа "openmedia.io" се казва, че рискът за персонала е станал твърде голям.
"МБХ Медиа" също заяви, че ще спре дейността си.

И двете медийни групи са основани от кремълския критик в изгнание и бивш петролен магнат Михаил Ходорковски, който живее в чужбина.

Двете медии бяха блокирани вчера от руския медиен регулатор Роскомнадзор, заради предполагаеми връзки с организации, считани за "нежелани" от руската съдебна система.

Двете медии оспориха твърдението.

Продемократичната организация "Отворена Русия", също подкрепена от Ходорковски и която през последните 20 години се бореше за повече демокрация и развитие на гражданското общество в Русия, се саморазпусна в края на май.

Регистрираната във Великобритания "Фондация Ходорковски" бе класифицирана като "нежелана" от главната прокуратура на Русия по-рано тази година, което на практика забрани цялата й дейност.

Руските власти започнаха преследвания срещу множество чуждестранни неправителствени организации, твърдейки, че работата на тези организации представлява заплаха за конституционния ред и сигурността в страната.

Парламентарните избори в Русия по график трябва да се състоят тази есен.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.