Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Федерална служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации ("Роскомнадзор") е блокирала за Русия сайта на критика на Кремъл Алексей Навални, navalny.com, както и 48 уебсайта на хора и организации, свързани с него, съобщи екипът на Навални в понеделник, предаде Ройтерс.

Уеб страницата все още е достъпна за някои потребители от страната, уточнява "Медуза".

Този ход идва по-малко от два месеца преди парламентарните избори (17-19 септември) и е резултат от съдебно решение през юни, което определи приближените до Навални организации за екстремистки, като на практика ги постави извън закона.

Близкият съюзник на Навални Леонид Волков заяви в Telegram, че екипът скоро ще обясни как планира да избегне блокирането.

Навални, най-видният вътрешен критик на президента Владимир Путин, лежи в затвор за нарушения на условно освобождаване, които според него са политически мотивирани. През август 2020 г. опозиционерът едва не загина след отравяне, като по-късно самият той съвместно с разследващия сайт "Белингкат" доказа, че руските тайни служби стоят зад опита за покушение.

Екипът на Навални популяризира така наречената стратегия за "интелигентно гласуване", като по този начин възнамерява да подкрепи най-силните противници на управляващата партия "Единна Русия" във всеки избирателен район на септемврийските избори.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.