Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският съобщителен регулатор днес заплаши да затвори социалната мрежа Twitter ("Туитър") на територията на страната.

Това ще стане, ако тя до месец не отстрани съдържанието, което руските власти определят като "незаконно".

Това са съобщенията, които "склоняват непълнолетните към извършване на самоубийства, включват детска порнография и информация за използването на наркотични средства". В Русия са инкриминирани и призивите за участие в неразрешени от властите протести.

"Дадохме си месец и наблюдавахме реакцията на Twitter относно премахването на забранена информация" - каза пред ТАСС шефът на ретулатора Роскомнадзор Вадим Суботин. - След това, в зависимост от действията на администрацията на социалната мрежа, ще бъдат взети подходящи решения. Ще разгледаме въпроса за пълно блокиране на услугата на територията на Русия".

На 10 март Роскомнадзор намали скоростта на достъпа до Twitter като предупредителна мярка и заплаши социалната мрежа с глоби, които могат да достигнат до 10 на сто от годишния ѝ оборот.

По-рано Роскомнадзор е наричал Twitter „злонамерен нарушител“ на руското законодателство.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.