Президентът Румен Радев ще изчака партиите да са готови с формулата за кабинет преди да връчи мандата за съставянето му на "Има такъа народ". Това става ясно от позиция на държавния глава.

Днес първо съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова "Има такъв народ" да каже кои ще са имената на техните министри.

Веднага след това от "Има такъв народ" заявиха, че ще съобщят имената чак след като получат мандат за правителство.

 
Ето и  позицията на държавния глава:

"Във връзка с отправени от медиите въпроси относно връчването на мандат за съставяне на правителство Прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

Страната ни е изправена пред провеждането на неотложни реформи и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна подкрепа. Затова парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство в интерес на българското общество, а президентът, изпълнявайки конституционните си задължения, има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет. Постигането на устойчив консенсус за промяна е отговорност на самите политически сили".