Съставът на новото правителство няма да бъде обявен до края на седмицата, както беше казано преди няколко дни. Това обяви в кулоарите на Народното събрание Ивайло Вълчев от "Има такъв народ".

От партията обявиха, че разговорите на експертно равнище продължават.

"Не сме получили мандат, че да обявяваме имена. В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно", каза Вълчев.

На въпрос защо си говорят с декларации с "Демократична България" от парламентарната трибуна той отговори, че няма да градят поведението си по начин, който се очаква от тях. 

Коментарът на Вълчев бе отговор на декларация от парламентарната трибуна от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов.

Иванов призова "Има такъв народ" да обяви имената си за министри, защото само така ще е ясно дали наистина политическите заявки ще бъдат изпълнени. За пореден път той заяви, че от "Демократична България" нямат собствени номинаци.

Иванов отново изтъкна, че ГЕРБ  и ДПС трябва да бъдат държани на дистанция от управлението, което трябва да е носител на дълбока промяна. Той декларира готовност формацията му да остане в опозиция или дори да се отиде отново на избори, ако не може да се състави правителство на промяната.

Иванов все пак каза, че "Демократична България" работи за съставяне на кабинет с първия мандат.