"Удовлетворени сме, че партия от партиите на промяната поема отговорността за съставяне на правителство. Ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е този на българските граждани."

Това каза Мая Манолова от “Изправи се, БГ! Ние идваме” на консултациите при президента преди връчването на проучвателен мандат за съставяне на кабинет на "Има такъв народ".

Манолова изреди приоритетите на своята формация, които ще иска да бъдат заложени и в програмата на евентуалното ново редовно правителство - доходи, преизчисляване на пенсиите, компенсация на бизнеса, който не получи адекватна подкрепа за затварянето, подкрепа на децата и семействата, както и на хората с увреждания, дълбока и истинска съдебна реформа, подкрепа на гражданите срещу монополите (ревизия на високите сметки на тока, парното и водата), както и ревизия на управлението на ГЕРБ. 

"Ние няма да подкрепим правителство, ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Подкрепа от двете партии ще убие очакванията на хората за промяна", каза Манолова. 

Тя се зарече: Ако заподозрем, че се готви партиен инженеринг, няма да се поколебаем да се върнем на площадите. 

След срещата обаче Николай Хаджигенов внесе уточнение - те няма да подкрепят кабинет, в който участват ДПС или ГЕРБ. Но ако някоя от двете партии гласува за бъдещото правителство, това няма да разколебае подкрепата им. 

"Ние не може да забраним на никого как да гласува в зала", аргументира се Хаджигенов. 

Според него ДПС утре ще се откажат и от главния прокурор Иван Гешев.

"Не сме кандидати за постове. Ще настояваме всички решения в парламента да се вземат публично и прозрачно", каза още Мая Манолова от “Изправи се, БГ! Ние идваме”.