Най-новият iPhone 13 по всяка вероятност ще бъде представен в средата на септември, сочат доклади на аналитици, съобщи Digital Trends. 

Новият iPhone ще се произвежда в по-големи бройки от предишния модел и се очаква да доведе до още по-големи продажби.

Причината е проста - iPhone 12 беше първият с 5G и продажбите му бяха много добри, макар че Apple закъсня с вкарването на чипове за новото пето поколение мрежи. А традиционно феновете на компанията сменят смартфон на 2 години. Това означава, че сега се очаква вълна от собственици на iPhone 11, които ще минат към новия iPhone 13, за да имат достъп до все по-развитите 5G мрежи.

Отново по традиция новият модел няма да има особени визуални разлики със стария - компанията вече от години поддържа по два поредни модела с един и същи дизайн. Очакват се обаче сериозни хардуерни подобрения, начело с нов A15 Bionic процесор.

Първото е дисплеят - екраните със 120Hz честота на опресняване станаха вече стандарт сред топ смартфоните и Apple изостава, така че се очаква да поправи този недостатък в новия модел. Според слуховете се очаква и по-добра ултраширока камера, нов ъпдейт на автофокуса, който ще е само за Pro версиите, и евентуално версия на смартфона с 1 терабайт памет. При снимане на 4К клипове, това наистина е нужно на някои потребители, все повече от които ползват смартфона си за влогинг и дори снимане на филми.