Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Apple работи по собствен чип за 5G, съобщи Digital Trends. Модемът бил в разработка още от 2020 г., но по всяка вероятност ще го видим в нов iPhone чак през 2023 г.

Емблематичният смартфон на компанията бе сред последните флагмани на пазара, който се сдоби с 5G - като сегашните модели от 12-тата серия ползват Snapdragon X55 на Qualcomm.

Според слуховете забавянето е станало заради дълги спорове и ожесточени преговори с Qualcomm. В добавка, от Apple не искали да се съобразяват с размерите и пропорциите на чиповете им. Отношенията между двете компании не са добри от години.

Употребата на собствени части позволява на Apple да контролира дизайна на смартфоните си по-добре, но също така да ограничава пазара за ремонти на iPhone, както и правото на потребителите сами да поправят техниката си или да ползват сервизи, които не са на Apple.

Засега Qualcomm и Apple са вързани в партньорство до 2022 г.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.