Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Австралийският град Бризбейн ще бъде домакин на Летните олимпийски игри през 2032 г., обяви МОК в Токио, където в петък се открива настоящата надпревара под знака на петте кръга.

Това всъщност не е голяма новина, тъй като още през юни стана ясно, че Бризбейн, известен най-вече с тенис турнира си, но също с други състезания, е останал единствен на финалната права. Намерение за кандидатури имаха Инденозия, Китай, Доха (Катар), Будапеща и Германия, но си останаха на такъв етап - без завършен вид. Нещо, което се разбра още през февруари.

Така Международният олимпийски комитет бе принуден да гласува чисто формално за Бризбейн - 72 гласа са били "за", а 5 "против", информира АП.

През 2024 г. домакин е Париж, а четири години по-късно - Лос Анджелис.

Австралия е втората страна след САЩ, която ще приеме Летни игри с трети различен град. На Зеления континент те са Мелбърн (1956 г.) и Сидни (2000 г.), а в Съдинените щати - Сейнт Луис (1904 г.), Лос Анджелис (1932 г. и 1984 г.) и Атланта (1996 г.).

Голяма делегация пристигна от Бризбейн в Токио за официализирането на новината, а в града започнаха празненства с илюминации.

МОК обяви, че за австралийската надпреварва вече е бил подкрепен от традиционни партньори и спонсори като щатската телевизия NBC, Coca-Cola, Visa, Omega и т.н.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.