От няколко дни България има вече два кабинета, които не могат да бъдат обвинени в корупция дори за половин стотинка. Моят и на Ники Василев. Никой няма да може да ни обвини, че сме били авторитарни, тежко зависими или подкупни премиери.

Е, Ники ме води с една обиколка засега – той беше почти премиер три дни. Но не е късно да го настигна, а и да го задмина. Разбирам, че усилено се търси премиер на републиката. Признавам си, че аз съм една от малкото гражданки, които още не са били депутат, министър, зам, вице, кмет, кметица или поне кандидат. И затова съм неопетнена, сиреч кандидатура, която не може да бъде подмината.

Съзнавате ли, че точно в тези горещи юлски дни ние творим една историческа епоха? В България никога досега не е имало толкова евентуални премиери, колкото има тази седмица – всеки един от нас може да бъде привикан да служи на родината в следващите часове. Положението е такова, че ако ви звънне непознат номер, или ще ви помолят да си хвърлите спестяванията от балкона, или ще ви поканят да сте премиер. 

И в двата случая ще ви се струва, че сте на далавера и наполовина ще се прав – далавера има, но не е вашата...

Та моят съвет е, ако ви звънне джиесемът, не вдигайте веднага. Уверете се, че нямате леля в Сингапур, която иска да ви остави парите си, нито братовчедка в Омарчево, която е катастрофирала тежко и има спешна нужда от 30 000 за операция „после ще уточним на какво и къде“. Ако нямате такива роднини, значи не е домогване до спестяванията ви. Остава вторият вариант. Потърсете тефтерчето, в което сте си записали новогодишните желания. Нали се сещате – тия, дето: „От 1 януари няма да пуша...“ и други подобни фантастики. Ако не можете да го откриете, вероятно някой ви го е свил, прошнуровал, пронумеровал, подвързал и кръстил: „300 приоритета на новото правителство“. И сега ви звъни с покана да дойдете в БТА да го представите като програма на правителството, което така и не се състоя.

Аз за себе си още не съм твърдо убедена, че ще откажа. Просто никога не съм се снимала по телевизията, еле па в БТА и затова май съм малко изкушена. А и мама има имен ден тия дни, бих могла да си представя премиерската програма и да й честитя по БНТ, БТВ и НТВ едновременно – с един удар – два заека. Дали сценаристите биха й пуснали и един поздрав? Ей така, докато си говорим с журналистите. Мама обича Том Джоунс. Обаче сценаристите не го обичат много-много, те са по етното. Но въпреки това несъвпадение в програмите ни, бих могла да направя компромис и да оглавя държавата. Не за друго, ама хората искат. Искат правителство, стабилност...

Мога да предложа и двете. Затова, ето моите приоритети, да няма изненадани, като се видим в БТА тия дни и да ни остане време да си похортуваме за това кой как изглежда, добре ли му седи ризата и време ли е за ботокс, филъри, зъболекар...

Та ето моите приоритети:

1.   Данъци няма да плащаме. 

2.   Вдигам заплатите със 100 процента. Не, с 200. Абе където 200 – там и 300. По 3 000 евро на всички, бюджетът плаща.

3.   Уволнявам Гешев.

4.   Назначавам Гешев.

5.   Уволнявам Балтов.

6.   Назначавам Балтов.

7.   Правя Балтов главен прокурор и Гешев шеф на “Пирогов“. После пак ги разменям. Така ще държим подчинените им във форма.

8.   Всъщност, мисля да уволнявам и назначавам с такава скорост, че накрая никой да не може да проследи какво точно се случва и така да прережа критиките в зародиш.

9.   Ще построя по една детска болница за всяко дете. И по една детска градина. За всяко дете. Всички седмокласници са приети в СМГ. И в немската. 

10.  Икономиката ще я направя да цъфти. Даже и да връзва. 

11.  Ще построя магистрала София-Халкидики, да си ходите на моренце. 

12.  Минаваме на 4-дневна работна седмица. През седмица.

13.  Пращам Бойко в Дубай. Божков го пращам в Созопол. Взимаме Меси в Локо „Пловдив“ и Мюлер в „Левски“. На Гришо му уреждам един голям шлем. 

14.  Давам Пеевски за осиновяване в чужбина. Може в Дубай.

15.  Брад Пит става министър на културата. Вин Дизел на отбраната. Саша Грей поема здравеопазването – за целта ще се завърне от украински плен в Калифорния. Илон Мъск поема министерството за Марс, защото ще пращам хора на Марс. И македонци също.

16.  Снимам още десетина епизода на „Игри на тронове“.

17.  Омъжвам се за Мадс Микелсен.

18.  И за Джордж Клуни също.

19.  Забранявам целулита и обявявам, че средната възраст започва от 55, тоест аз съм още млада и зелена.

20.  Всяка вечер всички граждани на републиката си хапваме тирамису. Енергетиката, МВР-то и другите глупости ще ги мислим по-натам.