"Левски" насрочи очакваното и предлагано от мнозина Общо събрание на 31 август, стана ясно след съвместното заседание на Надзорния и Управителния съвет на клуба. Има и резервна дата - 16 септември.

На сбирката ще бъдат направени промени в двата органа, а също така ще бъде избран нов изпълнителен директор на мястото на Павел Колев, който напусна още през зимата, но остана, за да помогне и плавно да предаде оперативното управление на свой наследник.

Именно Колев застана пред журналистите, за да говори за решенията на Надзора и Управата.

От понеделник ще има временно изпълняващ длъжността директор до ОС. Това ще е някой от УС, много вероятно Константин Баждеков, който по думите на Колев е най-подготвен.

На 31 август "Левски" е планирал да вземе важно решение - името на клуба, на стадиона и цветът на екипите да не могат да бъдат променяни без съгласието на 90 процента от акционерите. Така се избягва риск от "слагане на тире" при, например, фалит, освен ако синята общност го одобри.

Колев заяви, че положението на "Герена" е доста по-оптимистично, отколкото е било преди година и половина. Клубът се е разплатил с всичките си бивши футболисти (все още не с треньорите, например Петър Хубчев, който даде "Левски" на ФИФА) и вече изплаща заплати на настоящите, както и на служителите.

Това е здрава основа и занапред може само да се надгражда, посочи беше бившият началник. Залага се на продължаване на рекламни сътрудничества, като например това с "Палмс бет".

"Най-лошото е зад гърба ни. Най-важното е, че "Левски" го има, това и истинско чудо и вие знаете на кого се дължи, заяви Колев, явно визирайки Наско Сираков. - Преминахме през това нещо и този клуб отново показа, че е неуязвим и отново показа, че разполага с огромен потенциал и ресурси. Не мога да прогнозирам кога ще се върне на върха, но някой ден и това ще се случи. За мен бъдещето на "Левски" е добро."

Той си писа оценка "среден три, в най-добрия случай три и половина" поради това, че заради трудностите клубът е разполагал с ограничен кадрови потенциал в администрацията. Именно там той вижда и резервите - трябва да бъдат привлечени специалисти в маркетинга и продажбите, за да може "Левски" да печели от фенската си маса.

Колев отново я похвали - помагала е на отбора безпрекословно, но пък и иска да получи нещо в замяна. Добави, че двете години и половина на "Герена" за него били като 20.

Междувременно "Левски" се похвали, че е подновил договорите на трима футболисти - близнаците Борислав и Радослав Цоневи и Андриян Краев, брат на национала Божидар Краев.

А по-късно днес стана ясно, че е удължен контрактът и на Валери Божинов. В съобщението на официалния сайт "сините" изказват благодарност на ветерана, че останал верен на любимия си отбор.

На "Герена" има и нов футболист - юношата на клуба Христофор Хубчев, който е връстник и бивш съотборник на Цоневи. Хубчев (няма нищо общо с треньора) се завръща, след като кариерата му досега премина през "Монтана", "Берое", "Дунав", гръцкия "Лариса" и "Етър".