Испанското издание El Confidencial публикува скандални думи на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес, изречени в запис, направен през 2006 г., когато бизнесменът не бе начело на "лос меренгес". В него Перес изрича тежки твърдения по адрес на две клубни икони - Икер Касияс и Раул.

Сега Раул е треньор на втория отбор на клуба, като дори бе считан за кандидат за наследник на Зинедин Зидан. А Касияс е вицепрезидент на фондацията на "Реал".

"Касияс не е вратар за "Реал" (Мадрид), какво искате да ви кажа. Просто не е. Никога не е бил. Той е най-големият провал, който сме имали в този клуб. Но продължава да има хора, които го обожават, които си го искат, продължават да говорят за него... не знам. Толкова яростно го защитават. Но той е сред най-големите измамници в историята на "Реал" (Мадрид). Вторият е Раул. Всъщност двамата най-големи измамници в "Реал" са: на първо място Раул и Касияс на второ", казва Перес в записа, цитиран от бТВ.

Когато босът изказва тези думи, Раул и Касияс са съответно на по 29 и 25 г. и са още на "Бернабеу". А самият Перес не е част от "Реал" (след първия му президентски мандат). В записа обаче се чува и много повече:

"Тези футболисти са изключително егоистични, не може да се разчита на тях. Който им се доверява, греши. Те се интересуват само от себе си. Това не са футболисти за мен", пише още El Confidencial.

Думите му, насочени към двама от най-любимите играчи на феновете на тима, са включени и в книгата "Asalto al Real Madrid" ("Атака срещу Реал Мадрид, бел. ред.), написана от испанския журналист Хосе Антонио Абеян.

El Confidencial допълва, че Перес е изключително груб в отношението си към Раул.

По-късно строителният предприемач заяви, че записите са направени "незаконно" от журналиста Хосе Антонио Абеян, който се опитвал "безуспешно години наред да ги продаде на медиите". Разпространено е изявление на "Реал", след което то е редактирано, за да е от името не на клуба, а на самиа Перес.

Той не отрича автентичността на фразите, но твърди, че са извадени от широкия контекст, в който са произнесени. Добавя, че публикацията се дължи на неуспешния засега проект за Суперлига, на който е един от инициаторите.

Бившият нападател е вторият най-резултатен голмайстор в историята на "Реал" и футболистът с най-много мачове за клуба. Изданието твърди, че Перес обвинява Раул в това, че е "разрушил" "Реал" и го описва като една от причините за напускането му на президентския пост през 2006-а.

Флорентино Перес е начело на "белите" между 2000 и 2006 г. и от 2009-а досега. Феновете на клуба смятат, че той има основна вина за напускането на Кристиано Роналдо, който през лятото на 2018 г. изненадващо реши да премине в "Ювентус", допълва бТВ.