"Има такъв народ" и "Демократична България" очевидно ще горят мостовете помежду си.

След като вчера съпредседателят на ДБ Христо Иванов направи остро изказване срещу предложението на Станислав (Слави) Трифонов партиите да подкрепят на сляпо предложените от него от тв екрана правителство на малцинството и приоритети, с отговор се е заел заместникът на Трифонов в партията Тошко Йорданов.

Отговорът, разбира се не е директен. Действието пак се развива в социалните мрежи, а адресатът е Иванов. За да няма двусмислие, сценаристът на шоутата на Слави е сменил и профилната си снимка, като на нея съпредседателят на ДБ гледа към експремиера Бойко Борисов, като внушението е за "влюбен поглед".

"Ако не беше ИТН, тиквата щеше още да е премиер! Не хващате ли реалността?

Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, когато говори публично и да мисли за последствията. Ако мисли…

С тъга наблюдавам чудовищното късогледство и министерски мечти на т.нар. "политически лидери". Ок!" - гласят туитър посланията на Тошко Йорданов по адрес на Христо Иванов, като под "тиквата" вероятно трябва да се разбира Борисов.

 
На финала Йорданов цитира и лидера си:
"Слави Трифонов: А по повод на Николай Василев и внушенията с НДСВ 2, ще кажа следното: След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че "Да, България" са ГЕРБ 2?"