Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предложението на "Има такъв народ" за правителство е шокиращо за страшно много хора като съдържание - персонален състав. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред бТВ.

"Да се върнем към реалностите и здравия разум. Може би е въпрос на тежка загуба на връзка с реалностите", каза Иванов.

Според него предложението на "Има такъв народ" може да провокира разпадане на протеста.

"Питам се дали не е план ГЕРБ да подкрепи това правителство. Не се търси наша подкрепа, не се търси подкрепа на онези граждани, които промениха България. Те протестираха против точно този модел на еднолични решения, неясни интереси, договорени с неясно кого. Някой се появява по телевизията и едностранно налага някакви решения", каза Иванов.

И допълни:

"Вие чухте ли да става дума за реформа на прокуратурата, за оставка на [Иван] Гешев? Хората викаха оставка на Гешев. Къде е КПКОНПИ? Къде е Цацаров?"

Иванов каза, че в проекта за кабинета на "Има такъв народ" има и нормални хора, но "виждаме една група, която представлява предишните издания на Сарайския модел".

"Царя беше докаран в България от Илия Павлов и Доган. И НДСВ, после тройната коалиция, се крепяха на сарайския модел. Борисов излезе оттам и уж щеше да се бори, затова получи доверие. Той изневери на това свое обещание. Махаме Борисов, за да върнем това, което беше преди него. Не за това гласуваха хората. Надявам се, че става дума за грешка, не искам да изгарям всички мостове. Не позволявайте да изгорим надеждите на хората за дълбока промяна", каза Иванов.

Той призова "преди да се ходи на Луната малко повече български пенсионери да могат да си оправят зъбите и да отидат на море".

"Да скъсаме този модел, не да притопляме стара манджа. Да си гаратираме, че Ахмед Доган и неговият Сарай не могат да припарят до това управление.

Не може да бъде министър-председател човек, който никой не го е виждал да протестира. Не става дума за наши кадрови назначения", каза Иванов.

И допълни, че "Демократична България" е готова да подкрепи кабинет, в които няма нейни представители, но в него да има хора, които представляват протеста.

"24 часа ме заливат гневни и бесни хора. Обръщам се към колегите от парламентарната група на "Има такъв народ" - дайте да се върнем към диалога, към това, за което хората ни избраха. Така не се прави", каза Иванов.

И допълни:

"Не можем да сменяме джипката с кабеларка".

Идеята не била да се махне ГЕРБ, за да се сложи друг ГЕРБ. Иванов попита и в тази икономическа среда, ако ще се приватизира ББР, каква е гаранцията, че няма да я купи ВТБ.

Коментари

Жълтопаветници, сър!

Ас съм десен човек, от средната класа, и гласувах по съвест с № 19. КОД. Но при дилемата Слави/Христо - започнах да предпочитам Слави.

Мамина гугутка Бойкикева!

И аз съм шокиран. Ристю тъкмо беше готов да се жертва за премиер, а накрая се оказа с пръст отзад и с мокрите сънища и крачоли от Росенец. В паралелната реалност на жълтопаветниците Бойкикев е пътя, истината и живота. Амин.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.