Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като стана ясно, че т.нар. партии на протеста, както и БСП, не одобряват подхода на Станислав Трифонов и няма да подкрепят безусловно предложените от него от тв екрана проектокабинет и приоритети, съпредседателката на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова измисли нова "спасителна" формула - формациите, които ще получат мандата за съставяне на правителство, да излъчат... служебното такова за редовно.

"Изглежда, че големите партии ни тикат към правителствена криза. За да я избегнем, предлагаме служебният кабинет да бъде избран за постоянен. Която и от големите партии да получи мандата, да предложи служебното правителство да стане редовно".

Това обяви Манолова в личния си фейсбук профил, като от публикацията става ясно, че тя е от името на гражданското й движение "Изправи се.БГ". Тоест - не са ангажирани останалите участници в коалицията - "Движение 21" на Татяна Дончева, Отровното трио.

Министрите показаха, че работят добре и хората им засвидетелстват доверие - посочва Манолова.

И дава заявка: 

"От Изправи се.БГ нямаме и не искаме постове. Ние ще подкрепим правителство, което се ангажира с повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за малкия бизнес, съдебна реформа - с проблемите на обикновените хора. Но трябва да избегнем нови избори, защото хората искат стабилност и нормалност" - смята Манолова.

Малко по-рано през деня адв. Николай Хаджигенов от Триото оповести решение на коалицията за неподкрепа на така предложения кабинет на Трифонов. Критики дойдоха поотделно и от двама от съпредседателите на "Демократична България" - Христо Иванов и Атанас Атанасов. Левицата също отказа да подкрепи така правителството "Николай Василев". А междувременно все още няма окончателен резултат от вота, но "Има такъв народ" засега води на ГЕРБ/СДС.

Коментари

Как пък не!

Служебното правителство да си ходи! ГЕРБ спокойно могат да подкрепят под условие кабинет на ИТН.

Ха-ха-ха-ха!

Кюстендилската пачавра още ли не е опънала баджаците на Ларгото заедно с Ристю и други убити от системата. Там, на жълтите павета да си съставят правителство - харвардите, дамаджаната, скулптуро и стойчо.
Ivailo  Stoev's picture
Ivailo Stoev
Stoev

...

Ако е така, по-добре да няма избори изобщо, а Президентът да назначава правителство.

Кифлата забравя

че служебното правителство никога не се е ангажирало с повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, съдебна реформа - с проблемите на обикновените хора

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.