След като стана ясно, че т.нар. партии на протеста, както и БСП, не одобряват подхода на Станислав Трифонов и няма да подкрепят безусловно предложените от него от тв екрана проектокабинет и приоритети, съпредседателката на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова измисли нова "спасителна" формула - формациите, които ще получат мандата за съставяне на правителство, да излъчат... служебното такова за редовно.

"Изглежда, че големите партии ни тикат към правителствена криза. За да я избегнем, предлагаме служебният кабинет да бъде избран за постоянен. Която и от големите партии да получи мандата, да предложи служебното правителство да стане редовно".

Това обяви Манолова в личния си фейсбук профил, като от публикацията става ясно, че тя е от името на гражданското й движение "Изправи се.БГ". Тоест - не са ангажирани останалите участници в коалицията - "Движение 21" на Татяна Дончева, Отровното трио.

Министрите показаха, че работят добре и хората им засвидетелстват доверие - посочва Манолова.

И дава заявка: 

"От Изправи се.БГ нямаме и не искаме постове. Ние ще подкрепим правителство, което се ангажира с повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за малкия бизнес, съдебна реформа - с проблемите на обикновените хора. Но трябва да избегнем нови избори, защото хората искат стабилност и нормалност" - смята Манолова.

Малко по-рано през деня адв. Николай Хаджигенов от Триото оповести решение на коалицията за неподкрепа на така предложения кабинет на Трифонов. Критики дойдоха поотделно и от двама от съпредседателите на "Демократична България" - Христо Иванов и Атанас Атанасов. Левицата също отказа да подкрепи така правителството "Николай Василев". А междувременно все още няма окончателен резултат от вота, но "Има такъв народ" засега води на ГЕРБ/СДС.