Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В изборния ден на 11 юли правният екип на "Ти броиш 2.0" ще защитава инициативата за честни избори. Новото издание се адаптира спрямо новия изборен процес, но запазва същността и мисията си - да следи за пълната прозрачност и честност на вота.

Близо 12 000 членове на секционни избирателни комисии и застъпници ще наблюдават как протича гласуването и при нарушения ще подават сигнали през платформата "Ти броиш". 

Сигналите се обработват от правния екип и се насочват към отговорните институции. Заедно с това екипът ще съдейства с правна консултация на членовете на комисии и застъпници.

С промените в Изборния кодекс те вече имат право и да заснемат и излъчват видео след края на изборния ден, от обработването на резултатите от вота и попълването на протоколите. 

До изборния ден в сайта и приложението "Ти броиш" е активна и симулацията на машинно гласуване за всички, които биха искали да тестват предварително вота си. Симулацията е достъпна ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.