Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нигерийският писател Бен Окри получи антипремията Bad Sex Award за най-лошо описание на секс в художествената литература, съобщи The Guardian. Сред многото кандидати за "наградата" експертите признаха откъс от неговата книга The Age of Magiс за най-нелепа еротична сцена на годината.

Ето и няколко изречения от отличената сцена в свободен превод:

"Той щедро покриваше тялото ѝ с мимолетни докосвания и мозъкът ѝ се препълни с нагарчащо сладострастие. Тя с удивление научаваше за такива ъгълчета от своето тяло, които да сложи там би могъл само бог с чувство за хумор... Той я любеше със сила и нежност... С всяко движение у нея се разгръщаше вселена. Някъде в нощта се взриви блестяща ракета."

Сред кандидатите за антинаградата тази година бяха също Харуки Мураками (за сцена от "Безцветният Цукуру Тадзаки и годините на неговото странстване"), Ричард Фланаган ("Късият път към далечния север") и Майкъл Кънингам ("Снежната кралица").

А мистър Бен Окри изобщо не е случаен човек. Той е нигерийски писател, живеещ във Великобритания, член на британското Кралско литературно общество и кавалер на Ордена на Британската империя. Литераторът е носител на няколко големи награди, в това число и на свръхпрестижната "Букър", която получава през 1991 г. за книгата си "Гладният път".

Антипремията Bad Sex Award е учредена през 1993 г. от списание Literary Review. През годините са я получавали автори като Себастиан Фолкс, Норман Мейлър, Салман Рушди, Томас Уулф и Габриел Гарсия Маркес.

Ключови думи

Коментари

Сега ако разкажете и за изнасилването на Лейди Гага... и за фаталния ѝ пропуск да прогони нападателя си... с песен...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.