Още двама големи ще пропуснат тазгодишното издание на "Уимбълдън" - актуалната шампионка Симона Халеп и Доминик Тийм. Причината е контузии. Надпреварата започва в понеделник, а мъжкият финал е на 11 юли.

Австриецът изобщо не пътува до Лондон, а румънката нае къща край британската столица и тренираше в "Ол Инглънд клъб", но е преценила, че няма да може да защитава титлата си заради стара травма в прасеца.

На откритото първенство на Великобритания ще липсват Рафа Надал и Наоми Осака. Японката се оттегли още на "Ролан Гарос" заради нежеланието й да се явява на пресконференции. Тя заяви, че си дава почивка от тениса и призна, че страда от депресивни състояния.

Днес бе изтеглен жребият за турнира, който не се проведе през миналата година заради пандемията.

Григор Димитров ще има стар познайник в първия кръг - Фернандо Вердаско. Първата ни ракета също страда от болежки от началото на годината - в гърба. Те го отказаха на "Ролан Гарос" и не е ясно дали и доколко е възстановен.

Ако Димитров преодолее испанския ветеран, ще срещне Михаил Кукушкин или Александър Бублик. След това на пътя му може да застане Хуберт Хуркаш. Българинът е в половината на поставения под номер 2 Даниил Медведев, а двамата са потенциални съперници на осминафинал.

Шампионът от 2019 г. Новак Джокович стартира срещу британския тийнейджър Джак Дрейпър. В потока му са Гаел Монфис, Андрей Рубльов, Стефанос Циципас (възможен полуфинал), а Роджър Федерер може да е съперник чак на финала.

Жребият прати на Маестрото Адриан Манарино в първия кръг, след това го дебнат Даниил Медведев, Александър Зверев, Матео Беретини...