Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Федерален съдия отхвърли днес антитръстовите искове срещу Facebook Inc., компанията, която стои зад социалните мрежи Facebook и Instagram и десетки други уеб услуги.

Американското правителство в лицето на Федералната търговска комисия и още 46 щата твърдят, че компанията е в позиция на монополист и трябва да бъде разделена. Според окръжния съдия Джеймс Боузбърг обаче искът е "правно неиздържан", тъй като не дава достатъчно доказателства в подкрепа на тази теза.

Едно от изискванията за монопол са да се покаже, че компанията държи над 60% от даден пазар.

Съдията обаче посочва, че закупуването на Instagram и WhatsApp би могло да крие нарушения, и че Facebook трябва да даде информация за тези покупки на Федералната търговска комисия.

Искът може да бъде преправен и внесен наново след 30 дни, но първата победа на Зукърбърг срещу всички - включително рядката в САЩ двупартийна подкрепа на иска - даде сериозен ефект върху акциите на компанията.

Инвеститорите в компанията отпразнуваха със солиден ръст на акциите и сега пазарната капитализация на Facebook Inc за пръв път мина 1 трилион долара, с което се нарежда до Microsoft, Apple и Amazon.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.