Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Отстранената шефка на "Напоителни системи" Снежина Динева е блокирала заплатите на дружеството и изплащането на ДДС към бюджета. Това обяви на брифинг днес служебният министър на земеделието Христо Бозуков.

Това заплашва заплатите на 1660 души, добави той. Динева взела и заем от 3 млн. лв. от централното горско предприятие и го изплатила с прехвърлянето на язовири, ВЕЦ и две почивни станции. 

Блокирането на заплатите е станало с писмено указание на бившата началничка към териториалните клонове на "Напоителни системи".

Според бившата началничка обаче виновен е служебния министър, коментира тя пред бТВ, защото в момента няма законно лице, което да изплаща заплати.

"В момента дружеството е изцяло блокирано вследствие на незаконосъобразните действия на министъра, свързани с освобождаването на УС, в който аз бях, и назначававе на нов, който съдът отказва да впише", заяви тя. "Новият изпълнителен директор не е вписан в съда."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.