Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Още рокади в държавни институции - този път това са Държавен фонд „Земеделие“ и "Напоителни системи", стана ясно от съобщение на земеделското министерство.

На мястото на досегашния изпълнителен директор на фонда Васил Грудов е избран Борис Михайлов. На проведеното заседание на Управителния съвет на днес са били освободени и заместниците на Грудов Евдокия Кръстева и Иван Капитанов. На тяхно място застават Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Магистър икономика и право, завършил е и курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

Служебният земеделски министър Христо Бозуков е сменил и Съвета на директорите на „Напоителни системи”. Освободени са досегашните му членове Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. До провеждането на конкурс на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов, съобщават още от министерството. 

Бозуков бе назначил и одит на „Напоителни системи“, като сега се казва, че той е установил нередности и организационни пропуски в управлението на дружеството. Без повече подробности. Това обаче е законово основание за предсрочно прекратяване на мандати. Провеждането на конкурс е задължително според Закона за публичните предприятия. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.