Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Районният кмет на "Витоша" Теодор Петков в София внесе любопитно предложение в Столичния общински съвет днес - общината да продаде на боксьора Кубрат Пулев общински терен в "Киноцентъра" в Бояна.

Това ще стане без търг и конкурс, при цена от 185,6 лв. без ДДС на квадратен метър, за имот от 662 кв. м. Имотът е близо до терен, вече собственост на Пулев, като той смята да ги приобщи в един.

Основният довод на Петков (районен кмет на ГЕРБ) е, че теренът не е атрактивен, не може да се стигне физически до него и по тази причина не може да се продаде като самостоятелен имот. Денивелацията му пък била над 10 метра.

"Личното ми мнение е, че не е изгодно и необходимо да правим каквото и да било друго с този имот извън това, което сме предложили“, добави той.

Още преди да започне дебата по същество, Грети Стефанова от ДБ отбеляза:

"Софиянци няма да са много щастливи от факта, че ако на някой уважаван спортист им се иска на ГЕРБ да му бъде купен подарък, да става с техните пари. Нека ГЕРБ си извади парите от чекмеджетата, колеги."

ГЕРБ защити предложението и с тезата, че продажбата е одобрена от главния архитект Здравко Здравков и зам.-кмета Дончо Барбалов като правомерна. Според опозицията обаче това е опит за заобикаляне на закони.

"Единият терен е 622 кв.м. , а другият е 524 кв.м. В тази зона минималната площ за регулиране на имот е 480 кв.м. Единственият ред за продажбата на общински имот над посочената големина е чрез публично оповестен търг или конкурс. От документите, които виждам, е налице заобикаляне на закона под формата на уреждане на сметки по регулация", отбеляза Борис Милчев от ДБ.

Според Милка Христова от БСП пък това изглежда като "на копчето да бъде ушит балтон". Според нея трябва да се изисква становище и от Направление "Архитектура и градоустройство" към СО. И наистина да се установи дали имотът е толкова лош.

"Всякакви опити да ни се обясни, че това място е неизползваемо ми прилича на опит да компрометираме един човек като Кубрат Пулев, който не заслужава това", добави Христова.

От ГЕРБ пък използваха именно това за аргумент срещу опозицията.

"Надявам се, че няма да се правят политически опити на гърба на Кубрат Пулев“, отбеляза шефът на финансовата комисия Георги Георгиев.

Управляващите все пак отстъпиха пред опозицията и се съгласиха точката да бъде отложена, както и да бъде поискано становище от НАГ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.