Боксьорът Кубрат Пулев обяви, че официално влиза в политиката. На 9 юли той ще учреди партия с името "Велика България". Така той няма да участва на парламентарните избори, които са два дни по-късно.

Пред БНТ Пулев уточни, че ще се включи в надпреварата за президент, която трябва да е в края на октомври или началото на ноември.

"Ако България наистина има нужда от подобен тип човек, който е независим, който никой не го ръководи, не е проект на никого - защо да не се пробвам. Виждате, че всички тези и дори нови партии и коалиции, които се случват, те са проекти на задкулисие и са проекти на хора, които дърпат конците отзад. Така че аз съм човек, който не е проект на абсолютно никой, аз съм човек от народа, който може да отиде на такова ниво, че да помага за държавата", уточни боксьорът.

Само преди няколко дни Пулев заяви, че на този етап няма да влиза в политиката.  Не изключи обаче възможността след време да има своя партия и да се кандидатира за президент. "Аз съм от доста време политик. И то много добър политик" - заяви още Кобрата, посочвайки, че "промотира" България и "това хората да обичат България, да обичат себе си, да обичат българското".