Боксьорът Кубрат Пулев е бил канен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да стане член на неговата партия, но отказал, защото държал на спортната си кариера. "А и не съм от хората, които обичат да козируват". Това каза самият Пулев в предаването "120 минути" на бТВ. 

Повод за въпросите по темата бе реплика на премиера в оставка. След като от "Има такъв народ" посочиха шампионката по шахмат Антоанета Стефанова да вземе и върне веднага мандат за съставяне на кабинет в качеството й на кандидат-премиер, Борисов заяви как чакал следваща партия да посочи професионалния ни боксьор, а "това не е сериозно".

"И в ГЕРБ има много неща, които са абсолютно несериозни. Мога да отговоря много грубо, но няма да го направя.",  отвърна спортистът.

Пулев заяви, че може може би някога би влязъл и в политиката, ако хората поискат това, но "някой ден", и "сега не съм добил смелост". Още има какво да даде на спорта обаче. По думите му в миналото Борисов първоначално спечелил неговото доверие, но впоследствие се обвързал "с хора, с които не трябваше" и не успял "да изиграе партията шах с най-правилните ходове" и да изведе България на правилния път. Аналогията с шахмата бе заради подарък от боксьора за премиера в оставка преди години - шахматна дъска, като кадър от събитието бе показан в ефир. 

Боксьорът разкритикува лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов - заради това, че се крие от хората и не е поел отговорността, след като му е гласувано доверие формацията му да е втора политическа сила. "Защо го няма?! Те са втора политическа сила. Не е сериозно да се общува с постове. Слави не е очаквал, че до такава степен ще успее", заяви Пулев.

По думите му не е добре да има предсрочни парламентарни избори. Боксьорът призова партиите и техните лидери да превъзмогнат личното си его и партийните интерес и да помислят за интересите на България.

Не смятам, че Борисов се справя адекватно с пандемията. Цялата партия не успя да се организира така, че хората да не се лутат. Обаждаха ми се на мен с молба да намеря лекар. Мъчил съм се да пратя линейка. Обаждах се на мой познат във ВМА. За съжаление използвах името си. България е страната на "имаш ли човек", допълни спортистът.