Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският астронавт Шейн Кимброу и френският Тома Песке излязоха днес в открит космос от Международната космическа станция (МКС), за да работят по новите слънчеви панели, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кимброу е в друг скафандър, за да бъде избегнат проблемът от предишното излизане в сряда, когато изгасна дисплеят му, а след това беше регистрирано моментно увеличение на налягането в охлаждащата система.

Второто излизане в открит космос от МКС в рамките на една седмица е с цел да бъде довършена работата от сряда, когато заради проблемите със скафандъра на Кимброу астронавтите не успяха да разгънат слънчевия панел. Те трябва и да инсталиран втория панел iROSA, който беше доставен на станцията на 5 юни от американския товарен кораб "Дракон".

В сряда работата на астронавтите в открит космос продължи по-дълго заради проблема с дисплея на Кимброу, който трябваше да се върне до шлюза, за да го рестартира.

Инсталирането и включването на общо шест панела iROSA, което се очаква да приключи през 2022 г., ще увеличи капацитета на енергийната система на станцията от 160 на 215 киловата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.