Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тази седмица реших да променя професионалния си път. И аз като гражданина Бойко Борисов ще тръгна по съвсем нова пътека – той ще става разследващ гражданин, а аз мисля да се цаня за главен прокурор. Качества имам и мога да ги изброя:

1.    И аз като господин Гешев, преди да стане главен и чиято позиция искам да заема, живея под наем на място, което е твърде тясно за широката ми душа и безкрайна експертиза. Тия 65 квадрата с балкон и южен изглед са за някой по-прост човек. Аз се преценявам на поне 200 квадрата жилищна площ с 6 гардероба, парк, секвои, охрана, мрамор, дебел килим и дъбови паркети. 

2.    И аз като сегашния главен прокурор пия предимно вино. Като него го държа в охладителя си, макар че на този етап той все още е монотемпературен. Е, има и фризер, де. Предимството на монотемпературния охладител е, че в него може да си държиш още пържолите, прясното мляко за кафето сутрин и киселото за таратора вечер.

3.    Владея перфектно работата, която я върши в момента и Гешев. Колкото и пари да ми дадете, аз все ще ги изхарча.

4.    Паля свещи в църкви всякакви. От левче, от два лева, даже и от пет лева, ако ми артисат от ремонта.

5.    Като казах ремонт – толкова апартаменти съм ремонтирала в живота си, че може да ми казвате Лоло Ремонто. А знаете, с натрупване на количеството, идва и качеството. Досега от гарсониери правех петстайни, сега е време да покажа, че мога и обратното. Бих се справила с всички резиденции, стига да ми ги предоставите за стопанисване – от дом 1, Дом 2 и Дом 5 ще направя Дом 3,14. Дайте ми само лост, както викаше Архимед, и ще повдигна цяла „Бояна“. И две кофи латекс, плюс 300-400 хиляди лева, останалото е моя грижа.

6.    С Господа и аз съм биз-бизе. Верно, Гешев му  е инструментът, Марадона му беше пръстът, ама и за мен ще се намери некоя негова част – я нос, я ухо. „Ухото на Господ“ мисля е чудесен прякор, тъкмо ще запазим досегашните практики на прокуратурата.

7.    Четох как Гешев си е ремонтирал резиденцията в Бояна с 300 хиляди от бюджета и поръчал 6 гардероба. 6 е хубаво число, числото на отличниците. Шест гардероба каскети си е впечатляващо модно постижение и вероятно няма да го надмина, така че няма да натежавам на джоба на данъкоплатеца, бих запазила тия шест Гешеви гардероба, а с парите, които ще ви спестя от нова поръчка, просто ще си накупя дрехи за тях. Че засега имам само за един гардероб - и то един такъв, мижав, като за 65 квадрата с балкон. Тениски, дънки, едно-две роклета и т‘ва е. Пейзанска работа.

8.    Освен това ме бива страшно много в разследванията. Мога да хакна всеки училищен сайт и да видя задачите за класното по математика, за да подготвя тийнейджъра.

9.    Използвам високи технологии, за да проследявам къде се намира в момента 14-годишният и пуши ли цигари.

10.   Пуснала съм пипала сред приятелите му и локализирам отрочето, дори и когато той самият не си вдига телефона

11.   В рамките на 4 часа разузнах кои са родителите на гаджето му, какво работят и какви са им творческите планове (за беда гаджълъкът продължи само час повече от моето разузнаване, но информацията си я запазих, не се знае дали няма да ми потрябва пак).

12.   Знам кога какво гледа в интернет и даже съм писала едно писмо на едни ютюбъри да поговорят в следващия си клип за квадратните уравнения (те ме блокираха, та не знам дали ме послушаха)

13.   Фалшифицирала съм няколко научни статии в интернет, които твърдят, че тийнейджърите, които не си пишат домашните, остават с малки.... стъпала. 

14.   Подменям тайно със спринцовка редбула в кутийка с високовитаминозен сок от ряпа и броколи.

15.   Освен това сме и заможни – аз и тийнеджърът сме сериозни инвеститори в световни концерни като „Найк“ и „Адидас“. 

16.   Когато аз съм нахълтвала с бухалки в погледа в детска градина, главпрокурорът още е преписвал на изпитите си по право. Години по-късно той се опита да имитира нещо подобно и нахлу аматьорската в детски кът „Биберон“ в Силистра, на което всички майки, имали деца в подобни институции, само се изсмяхме снизхоздително.

17.   Като споменах други майки... Изчакайте времето около матурата и Стъки, и ММА-бойците му ще ви се видят като кротки девици от католическия колеж. Мога да пращам отряди от жени около климактериума с пубертети у дома навсякъде – президентство, министерства, телевизии... И вярвайте ми, пак ще има припаднали от стрес, ма няма да са от моите хора.

18.   Всеки, който ми поиска оставката, ще бъде пращан на летен лагер в Обзор, без вода и с общи тоалетни с клекало.

19.   Всеки, който ми поиска оставката, ще бъде пращан на летен курс в СМГ.

20.   Всеки, който ми поиска оставката, ще бъде пратен да изчисти с прахосмукачка 200-те квадрата в Дом 3,14, да сгъне и да прибере всички каскети в шестте гардероба.

Единствените трудности, които бих имала на новата си позиция, ще са сблъсъци с разследващи граждани. Например гражданинът Борисов, накратко инспектор Бю Бю, може да се превърне в истинска заплаха за кариерата ми. Току-виж разплете преди мен всички онези заплетени случаи, над които моите предшественици си блъскаха главите и работеха денонощно до последен дъх, така да се каже, но пак не успяха да ги разкрият. Като коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата в премиерската спалня, кой източи КТБ, кой натисна Мишо Бирата, кой има къща в Барселона, кой е взимал парите от Божков, кой е взимал парите на разните олигарси из спецзатворите и прочие, и прочие - знаете, всички ония измислици и манипулации, дето съсипват кариерите на почтените политици.

Но да не мислим най-лошото, де, да плюнем през рамо, да вържем червено конче и да поръсим малко със захар и всичко ще се нареди, както се е нареждало винаги и никой нищо няма да разбере по изброените казуси.

Затова -  да си стиснем ръцете – ако искате стабилност, спокойствие и всичко да си върви като досега, следващият ви главен прокурор ще е Лола Ремонто, а.к.а „Ухото на Господ“!

Коментари

"Ухото на Господ“?

Дай да бъдем честни, лелек. На какво викате "ухо". А?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.