"При такова нашествие на "калинки" трябва да има контранашествие. То трябва да отговаря по мащаб на нашествието. На всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие.

Преодоляването на инвазията на „калинките“ тепърва предстои и размахът на служебното правителство само ни помага да намалим задачите на следващото правителство.“

Това каза по бТВ лидерката на „Движение 21“ и водач на кандидатдепутатската листата на „Изправи се! Мутри вън!“ във Варна Татяна Дончева в коментар за рокадите, които прави служебното правителство.

Тя се спря и на уволнението на директора на разузнаването (ДАР) Атанас Атанасов, който, след като беше освободен от поста си, каза пред журналисти, че това се е случило "заради дългата ръка на Кремъл". Последва и коментар от руското посолство в София.

"След като видя дългата ръка на Кремъл, беше и подигран от Кремъл... България може и да е малка страна, но не бива да служи за посмешище на великите сили, които и да са те. Г-н Атанасов да бъде така добър да не плаче, а като истински офицер да понесе кръста си с достойнство, ако има такова", каза Татяна Дончева.

Тя добави, че националната сигурност трябва да бъде поверена в надеждни ръце.

Дончева посъветва Румен Радев да се освободи от съветника си Пламен Узунов преди да започне кандидатпрезидентската кампания наесен.

"Ако държавният глава е умен, трябва да смени съветниците си, които му създават лош имидж точно преди есенната му кампания за втори мандат. И когато има да вади кестени, да пусне говорител да изкаже онези думи, които създават впечатление, че в името на приятелството си с един човек, който може би не го заслужава, той е в състояние да жертва втория мандат“, добави лидерката на „Движение 21“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ