Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няколко дни, след като в медиите се появи видеозапис от срещата на бившия шеф на столичната митница Петко Петков и мъж, който прилича на секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов, днес до средствата за масова информация беше разпратено ново видео.

То е поредното, за което се твърди, че трябва да внесе яснота - какво точно съдържа пликът, който двамата си разменят в столичен ресторант.

Подател на днешното писмо е самият Петков, съобщава бТВ, а хо думите му кадрите са направени от видеонаблюдението на магазин за алкохол и
цигари, през който той минал преди да се види с Узунов на 19 май.

Срещата била в знак на благодарност за това, че президентският секретар преди години помогнал на бившия митничар за трансплантация на черен дроб в Швейцария.

„В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка“, пише Петков.

При публикуването на видеото от ресторанта медии и конкретни политици видяха в кадрите корупционен сюжет, тъй като в същия ден са сменени зам.-директори в митниците и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви:

„Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре... Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда, маха телефоните, пак сяда, пишат на бележки, прибира у вътрешния джоб, вика къде са нещата, оня вади отзад, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев - там са назначенията“.

Петков посочва още, че разполага с касовия бон и извлечението на дебитната карта и може да ги предостави на разследващите органи: „Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България“.

Клуб Z напомня, че Пламен Узунов се радва на огромен "интерес" както от прокуратурата, където има образувани досъдебни производства, така и от МВР - той е герой на сигнал до ОЛАФ и европрокуратурата за покупка на джипове от вътрешното министерство, нищо че сделката е станала на практика при кабинета "Борисов-2"

Коментари

Ама-ха я!

Човекът е загрижен за президента-решетник. Ако наистина е така, трябва да употребява коректния термин "ПОДАРЪЧНА ТОРБИЧКА". Последван от съществителните "инсинуации", "манипулации" и так далее от речника на зеления чорап.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.