Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френският енергиен конгломерат Е Де Еф (EDF), част от чиято група е компания за ядрени технологии Фраматом (Framatome), съобщи днес, че е била информирана за натрупване на инертни газове в китайска АЕЦ "Тайшан", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Е Де Еф е поискала среща с китайския си партньор за преглед на данните от централата.

Си Ен Ен съобщи по-рано, че американските власти правят оценка на доклад за теч в атомната централа, след като Фраматом е предупредила за „непосредствена радиологична опасност“ в съоръжението, разположено в провинция Гуандун и управлявано от съвместно дружество на Е Де Еф и Чайна дженерал нюклеър пауър груп (China General Nuclear Power Group).

Според медията Фраматом, подразделението на Е Де Еф, което е разработило реактора на централата и продължава да участва в експлоатацията му, е предупредило за "непосредствена радиологична опасност".

Според френската група натрупването на инертни газове е "познат феномен, проучен и предвиден в оперативните процедури на реактора".

Китайската държавна компания, партньор в съвместното дружество, посочи, че дейностите в атомната централа отговарят на правилата за безопасност и няма опасност за заобикалящата среда.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.