Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Японският ядрен регулатор реши днес на практика да забрани работата на най-голямата атомна централа в страната заради сериозни проблеми с безопасността, предаде агенция "Киодо", цитирана от БТА.

На компанията "Токио електрик пауър" (ТЕПКО) е забранено да доставя и зарежда гориво в реакторите на АЕЦ "Кашивазаки-Карива" в префектура Ниигата.

ТЕПКО официално призна, че безопасността на централата не е на нужното ниво. Установени са слаби места за неоторизиран достъп от март миналата година, когато служител без разрешително се добрал до забранена зона в централата.

За компанията връщането в експлоатация на комплекса със седем реактора бе основен стълб в плана да преструктурира бизнеса си. Централа "Кашивазаки-Карива" в миналото бе сред най-големите в света по обем на производството.

Разположена на брега на Японско море на остров Хоншу, атомната централа бе спряна за техническа проверка след ядрената катастрофа в АЕЦ "Фукушима 1" през 2011 година.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.