Шестте английски клуба, безуспешно опитали да създадат с още толкова испански и италиански грандове Европейска Суперлига, ще получат минимална глоба от Висшата лига на Англия, пише "Дейли мейл". Според изданието тя възлиза на общо около 22 млн. паунда.

Това означава по по-малко от 4 млн. за всеки един. 

"Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул", "Челси", "Арсенал" и "Тотнъм" вече са се споразумели с Премиър лийг и се очаква договорът по казуса да бъде обявен в следващите часове.

При нов опит шесторката ще бъде наказана с отнемане на по 30 точки от актива в първенството на Англия. Сега това няма да се случи, каквито опасения имаше. Рецидив ще доведе и до по-солени глоби - по 25 милиона на клуб.

А въпросните 22 млн. ще отидат за детско-юношески футбол, благотворителност и инициативи, свързани със запалянковците.

Според мнението на анализатори и фенове, отново залели социалните мрежи с остри коментари, шесторката е минала леко. А Висшата лига просто не е зачела гласа на останалите 14 клуба, настоявали за тежки наказания за бунтарите.

УЕФА вече глоби 12-те отбора с по 1,7 млн. евро всеки. А "Реал" (Мадрид), "Барселона" и "Ювентус" все още са заплашени с изваждане от турнирите, тъй като не са се разграничили от проекта.