Дългоочакваната пресконференция на "Левски" с кандидата за нов собственик и мащабен инвеститор в клуба Джоузеф Диксън е насрочена за утре, 15 часа, на стадион "Георги Аспарухов", обяви клубът.

Брифингът бе анонсиран през миналата седмица от Наско Сираков - като намерение.

"Уважаеми представители на медиите,

в четвъртък, 10 юни, от 15:00 часа мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков ще даде пресконференция съвместно с г-н Джоузеф Диксън, на която ще внесе яснота относно преговорите за инвестиции в клуба.

Събитието ще се състои във VIP залата в Сектор „А“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

На пресконференцията ще бъдат допускани представители на медиите единствено срещу представяне на валидна журналистическа карта", се казва в съобщението на "Левски".

Така утре най-сетне ще бъдат дадени много отговори.

Според различни източници 31-годишният бивш футболист води преговори с български институции за стадион "Георги Аспарухов". В началото на тази година стана ясно, че държавата готви концесия с "Левски" срещу условието да се направи основна реконструкция.

Диксън (или хората, които са зад него) обаче искал да бутне арената и да изгради там голям търговски център. А новият стадион и базата да са на друго място - в близост.

Спекулира се и за парите, които каралият проби в ЦСКА в миналото настоящ бизнесмен ще налее в "Левски" като капаро. Спряга се сума от порядъка на 3,5 милиона евро, с която клубът да посрещне належащи дългове, да плати заплати и започне подготовка и селекция. Говори се за обща инвестиция от порядъка на 200 милиона евро.

Споменава се и името на Станимир Стоилов, който вече се готвел да поеме отбора.

Всичко това обаче за момента е забулено в мистерия и звучи повече пожелателно. В последното си изявление Сираков заяви, че преговорите се движат по план и за тях било необходимо време, тъй като се изисквало одобрението на институции, част от тях - чуждестранни.

"Левски" е пред подписване на дългосрочен договор с чуждестранен спонсор, информира пък БТА. В момента се изчиствали последните детайли по контракт, по силата на който на "Герена" ще влизат между 2,5 и 3 милиона евро на сезон, според националната телеграфна агенция.

В четвъртък се очакват подробности и по тази тема.