Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Наско Сираков излезе с официално изявление по повод продължаващите преговори за нов собственик на "Левски". Мажоритарният акционер на "сините" обяви на 24 май, че клубът е пред смяна на собствеността, а новите инвеститори имат грандиозни планове, като се почне от изграждане на стадион на мястото на "Георги Аспарухов".

След това обаче не каза и дума повече, а дни по-късно медиите научиха името на кандидат-купувача - 31-годишният британец Джоузеф Диксън.

Ето какво гласи съобщението на Наско Сираков:

"Скъпи левскари,

искам да Ви уведомя, че преговорите с потенциален инвеститор в „ПФК Левски“ се движат по план. За тях е необходимо време, тъй като се изисква одобрението на много институции, част от тях - чуждестранни.

Уверявам Ви, че следващата седмица на специална пресконференция ще запозная „синята“ общественост с нещата, които вълнуват всички нас толкова много.

Ваш Наско Сираков"

Сега всички очаквания ще се насочат към следващата седмица заради обещания брифинг.

А всеки ден из медиите циркулират всевъзможни спекулации за Диксън и неговите намерения. Твърди се, че Сираков поискал банкова гаранция за 200 милиона евро от инвеститора. Тя бавела подписите. Както и капаро за 3,5 милиона, което "Левски" да не загуби, дори ако сделката пропадне по някакви причина.

Диксън щял да осигурява по 15 милиона за четири години, след това клубът трябвало да започне да се издържа сам. Искал да строи голям търговски комплекс на мястото на "Герена", а стадионът базата да бъдат изместни на друг терен наблизо. 

Всеки ден неофициално се лансират поне по 2-3 такива теории. Битува и такава, че Диксън, който притежава нискоразреден клуб в Англия, а собственият му бизнес не е от най-мащабните по официални данни, всъщност бил подставено лице и ще е изпълнителен директор в "Левски". Други били хората с големите пари - международен фонд.

Бившият футболист, карал неуспешно проби в ЦСКА през 2012 г., е придружаван от Благой Георгиев, който има нещо като посредническа роля и се спряга за голям пост, ако преговорите бъдат доведени до успешен край.

Коментари

Пародията български футбол

Така наречения английски инвеститор, а отзад чеченски и руски пари, нищо ново системата е Чорни номер две....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.