Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мнението на лидерите на страните от ЕС е, че Русия извършва незаконни, провокативни и разрушителни действия спрямо тях и други държави. И Съюзът е единен пред лицето на такива действия.

Това е заявил днес председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. 

Отношенията между Брюксел и Москва са в ниска точка. Не е в ничий интерес по-нататъшното им влошаване, изтъкнал Мишел.

Той също така е потвърдил подкрепата на ЕС за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признаните й граници. И е припомнил, че Кремъл носи своята отговорност за пълното прилагане на Минските споразумения.

Обсъдена е била и ситуацията в Беларус. Шарл Мишел заявил, че Русия може да играе важна роля за мирното уреждане на кризата там.

Председателят на Европейския съвет настоял, че е изключително важно режимът на Александър Лукашенко да освободи политическите затворници, да спре репресиите и насилието, както и да се ангажира във включващ национален диалог.

Потвърдена била оценката на европейските лидери, че принудителното приземяване на самолета на „Райънеър“ в Минск на 23 май и арестът на намиращия се на борда журналист Роман Протасевич е отвличане.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.