Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Екипите на украинския национален отбор за откриващото се в петък Европейско по футбол предизвикаха политически реакции и гняв в Русия. На фланелките е изобразена картата на Украйна с анексирания от Москва полуостров Крим. 

Също така личи надписът "Слава на Украйна" - възглас и мото, използвани срещу проруския бивш президент Виктор Янукович през 2014 г.

Екипите бяха показани на специална презентация с видео, на което личат президентът на Украинската футболна асоциация Андрий Павелко и селекционерът на отбора Андрий Шевченко.

"Вярваме, че силуетът на Украйна ще даде сили на футболистите, защото те ще водят битка за цяла Украйна", заяви Павелко.

Според руски политици обаче картата и надписът били "политическа провокация". 

"Украинският национален отбор присъедини към територията на страната си руския Крим, коментира говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. - Това е отчаяна художествена акция с обяснението, че давала сили на играчите. Много жалко, че използват такъв прийом за нещо нереално, което искат да представят за съществуващо."

Депутатът Дмитрий Свишчов пък призова УЕФА да забрани екипите и нарече ситуацията "тотално неприемлива". Негови колеги наричат надписа "фашистки".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.