ГЕРБ с човешко лице вече е в ход.

Бойко обикаля страната и прави кръгли маси с млади хора. Жалва се колко е неоценен. Добре, няма лошо. Няма да проработи, но нека опитат. Другаде е проблемът. 

Какви са тези млади специалисти, които за едната кариера, са готови да станат за резил? Отиват и Бойко ги изпитва като малки деца. Кажете сега едно стихотворение за лошия Радев. Изпейте песничка за превратаджиите от служебното правителство. Айде, сега направете пет клека и пет лицеви опори да покажете колко сте активни и че не сте тулупи.

Това ли са младите лица, които ще управляват страната? Специалисти без капка достойнство, които са готови на всякакви маймунджилъци, за да станат част от цирковата трупа на Борисов. Стихотворения, песнички, изпитвания пред дъската - грозна работа. Борисов знае единствено да унижава.

Специалист не е просто нарицателно. Млад човек също не е етикет на луксозна стока. Млад специалист без достойнство и принципи не решава нищо.

Млади специалисти, които са готови да скачат на въже, докато Борисов бълнува как са му откраднали държавата, са просто статисти. Безгласната буква, колкото и можеща и млада да е, е безгласна буква.

Добре е, че ГЕРБ са решили да покажат човешкото си лице, но освен човещина, трябват и топки. С Борисов тези неща са невъзможни. Той олицетворява точно обратното. Да влезеш в тона на Борисов е просто тарикатлък и безгръбначност. Младостта не е извинение за такова поведение.

 

Емил Соколов е историк, в момента работи върху своята магистърска теза в Екзитърския университет, Великобритания. Препечатваме коментара му от Фейсбук, с негово съгласие. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.