"Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор!"

Това отговори на въпрос на бТВ вътрешният министър Бойко Рашков, запитан дали ще приеме поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи вчера.

Както Клуб Z писа, след като се срещна вчера с двамата новоназначени шефове на  ДАНС и ГДБОП, Гешев с видима ирония покани Рашков на среща: защото при предишната покана "за съжаление" служебните ангажименти не позволили, както и с желание да "надгражда" доброто взаимодействие между МВР и прокуратурата.

Рашков днес заяви още, че проверката за подслушването продължава "въпреки саботажа" на прокуратурата.

В момента е в ход акция на прокуратурата в МВР, като висш полицай от ГДНП е с обвинение за трафик на антики и пране на пари, докато в същото време служебното правителство обвини държавното обвинение в опит да се меси в изпълнителната власт, включително чрез привикване на шефовете на служби.

Минути по-рано пред журналисти говорителят на Министерския съвет Антон Кутев посочи, че Тончев е бил привикан на разпит в деня след назначаването си и обвини прокуратурата в намеса в изпълнителната власт.

Що се отнася до "следващия" - 7-годишният мандат на Гешев започна с единодушния му избор от Прокурорската колегия и после - с огромно мнозинство от ВСС, едва в края на 2019 г. Т.е. - не се очертава да привърши преди края на 2026 г.