Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Иван Гешев кани служебния МВР министър Бойко Рашков на среща, като дори... публикува първа страница на поканата си.

Информацията и поканата разпространи пресцентърът на държавното обвинение.

От нея научаваме, че повод е неотдавнашната среща на обвинител № 1 с колегата му от Северна Македония и зам. главния прокурор на Турция под надслов "Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа.."

"За участие в конференцията Ви отправих официална покана.  За съжаление, поради служебна ангажираност Вие нямахте възможност да присъствате", продължава Гешев.

Затова той кани Рашков:

"Бих се радвал да проведем работна среща."

Причината е "необходимостта от продължаване на взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт...".

Гешев още говори за "общите усилия на отделните власти" и пише:

"Считам, че традиционно добрата съвместна дейност на ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените им правомощия ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество."

Както Клуб Z писа, днес пресцентърът на прокуратурата разпространи снимки от срещи на Гешев с новите шефове на ДАНС  и ГДБОП. Това стана на фона на твърдения на Рашков в интервю - че "целта е да се стресират новите кадри на служебното правителство".

В подобен дух се изказа и говорителят на правителството Антон Кутев.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.