Треньорската "сеч" в елита на европейския футбол продължава - "Ювентус" обяви раздяла с Андреа Пирло. Смянтата бе предизвестена, а "Старата госпожа" я официализира днес. Малко по-късно обяви и наследника - Масимилиано Алегри. Той се завръща на ст. "Алианц".

Пирло (42 г.) бе изненадващ избор преди година, когато замени Маурицио Сари. Под негово ръководство "Ювентус" не стана шампион на Италия за първи път след 2012 г. Взе Купата на страната и зае четвърто място в Серия А, така поне ще играе в Шампионската лига.

Но това стана едва в последния кръг и то след грешка на "Наполи" като домакин.

Още преди два дни италианската преса тиражира, че почти сигурно в Юве се завръща Масимилиано Алегри, който бе отпратен преди две години, независимо че отново бе направил тима №1 в "калчото". Неговите наследници изкараха само по един сезон.

Алегри бе наставник на торинци от 2014 г.

В последните дни футболът бушува от треньорски смени. Макс Алегри бе смятан за кандидат за "Реал" (Мадрид) - напуснат вчера от Зинедин Зидан.

Антонио Конте пък вече не е начело на "Интер", въпреки че го изведе до върха. За фаворит да го наследи е сочен Симоне Индзаги, който си тръгна от "Лацио".

Медии в Испания твърдят, че "Реал" вече преговаря с Конте, като има и резервен вариант - клубното величие Раул.

В пасианса попадна и "Пари Сен Жермен". Клубът е пред разлъка с Маурисио Почетино, който иска да се върне в "Тотнъм" след едва няколко месеца във френската столица. Двата клуба вече водят преговори.

ПСЖ, който не успя да защити титлата на Франция, търси неустойка и вече се оглежда за друг треньор. Има спекулации, че се е насочил към Зидан и Конте.