В последния кръг на италианската Серия А бе разсечен и възелът Шампионска лига - в турнира от есента ще играят "Милан" и "Ювентус", за сметка на "Наполи", който се провали, след като държеше заветното четвърто място в ръцете си.

"Милан" би "Аталанта" с 2:0 като гост и го измести от второто място. "Ювентус" нямаше проблеми на терена на "Болоня" - 4:1. При това положение "Наполи" само трябваше да преодолее "Верона" на ст. "Диего Армандо Марадона", но мачът завърши 1:1. 

По-рано днес "Интер" най-после получи шампионската си купа, а покрай това разгроми "Удинезе" - 5:1.

Крайното класиране в топ 6 изглежда така: "Интер" - 91 т., "Милан" - 79 т., "Аталанта" и "Ювентус" по 78 т., "Наполи" - 77 т., "Лацио" - 68 т. Последните два отиват в Лига Европа, а седмият "Рома" - в новия турнир Лига на конференциите.

"Аталанта" беше вън от опасност да остане извън челната четворка и затова не е изненада, че не беше пределно мотивиран срещу "Милан". Франк Касие бе точен в 43-тата минута от дузпа, а в добавеното време удвои.

Без Кристиано Роналдо "Ювентус" се разправи с "Болоня" с голове на Федерико Киеза, Алваро Мората (2) и Адриен Рабио - 4:1.

Но и тази убедителна победа щеше да се окаже излишна, ако "Наполи" бе взел три точки от играещия само за чест "Верона". Южняците играха много слабо. Въпреки това Амир Рахмани им даде аванс в 61-ата. Само осем минути по-късно обаче Марко Фараони изравни след асистенция от вратаря. 

Така приключи всичко в "калчото".