Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на финансовия министър Асен Василев, че структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми. Борисов направи този коментар на среща с младежи от ГЕРБ, която бе излъчена на профила му във фейсбук. При това почти в "реално време" - поредното излъчване започна заедно с пресконференцията на Василев.

Борисов изтъкна, че на 23 май самият Василев е казал, че теглене на нов държавен дълг няма да се наложи, фискално страната ни стои добре, а приходите в бюджета се движат по план.

"Казали са му - сине майчин, ти какви глупости си говорил? Имало е обаждане. От изцедено как ще намериш резерв? Като изцедихме хазната, как продължихте всичките ни мерки? ", заяви Борисов. (Всъщност Асен Василев днес говори за структурен проблем по отношение на правените разходи и нуждата от бъдещи такива, а не за проблем в приходната част на гласувания от Народното събрание бюджет - б.р.)

Борисов заяви, че служебното правителство само трябва да проведе изборите и коментира експеримента с машините за гласуване.

"Те са там единствено и само да проведат изборите. Видяхте какъв майтап беше, не могат да си включат една машина. Искат да съборят изборите и да продължат в диктатура еднолична", заяви Борисов.

И определи - пак - служебното правителство като предизборен щаб на презиента Румен Радев. За пореден Път Борисов заяви, че единственото, което е направило последното Народно събрание, е да промени Изборния кодекс "за да направи непочтени избори".

"Всеки си говореше за своята следваща предизборна кампания. Прозират техните намерения. ЦИК дава ли си сметка, че остава един месец до изборите? С това машинно глсуване навсякъде могат да направят голям проблем Слагат си по 2 минути на машина. Самият Радев 3 минути и 40 секунди гласува. Хората трябва да са два пъти по- интелигентни от него", коментира Борисов. (Видно от запис от бТВ на цялото гласуване на президента на 4 април, престоят му при машината е около 1 минута и 37 секунди - б.р. )

Лидерът на ГЕРБ по време на възстановените си всекидневни живи предавания във фейсбук каза още, че в назначенията на служебния кабинет няма баланс, защото президентът възлага на служебния премиер, а той му връща предложението, след което се издава указа.

"Къде е балансът на властите? Нали в това ни обвиняваха", коментира Борисов. 

Той се изказа и по скандала с подслушването на политици.

"Те нямат нищо. Те очакваха, както миналото лято, изведнъж експлозия, ГЕРБ подслушват", заяви Борисов.

И коментира специално вътрешния министър Бойко Рашков:

"Той не може да ми дава оценка, той не може да говори за партии. Неговата червена партийка съм я побеждавал 15 пъти, кой го избра да ми дава оценка? Само смях може да събуди у мен".

Според Борисов властта няма да намери никакви доказателства за подслушване и затова щяла да изфабрикува записи.

"Те, ако имаха, щяха да са ни убили днес още. Излиза, че само аз не знам кои са подслушваните, а всички останали знаят. Държат се като тясно партийно правителство, не като служебно. Трети на изборите станали и през задния вход станали министри и зам.-министри. Аз не бих позволил на моята партия да направи подобно нещо. Спечелете си изборите, управлявайте си", каза още Борисов.