Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на финансовия министър Асен Василев, че структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми. Борисов направи този коментар на среща с младежи от ГЕРБ, която бе излъчена на профила му във фейсбук. При това почти в "реално време" - поредното излъчване започна заедно с пресконференцията на Василев.

Борисов изтъкна, че на 23 май самият Василев е казал, че теглене на нов държавен дълг няма да се наложи, фискално страната ни стои добре, а приходите в бюджета се движат по план.

"Казали са му - сине майчин, ти какви глупости си говорил? Имало е обаждане. От изцедено как ще намериш резерв? Като изцедихме хазната, как продължихте всичките ни мерки? ", заяви Борисов. (Всъщност Асен Василев днес говори за структурен проблем по отношение на правените разходи и нуждата от бъдещи такива, а не за проблем в приходната част на гласувания от Народното събрание бюджет - б.р.)

Борисов заяви, че служебното правителство само трябва да проведе изборите и коментира експеримента с машините за гласуване.

"Те са там единствено и само да проведат изборите. Видяхте какъв майтап беше, не могат да си включат една машина. Искат да съборят изборите и да продължат в диктатура еднолична", заяви Борисов.

И определи - пак - служебното правителство като предизборен щаб на презиента Румен Радев. За пореден Път Борисов заяви, че единственото, което е направило последното Народно събрание, е да промени Изборния кодекс "за да направи непочтени избори".

"Всеки си говореше за своята следваща предизборна кампания. Прозират техните намерения. ЦИК дава ли си сметка, че остава един месец до изборите? С това машинно глсуване навсякъде могат да направят голям проблем Слагат си по 2 минути на машина. Самият Радев 3 минути и 40 секунди гласува. Хората трябва да са два пъти по- интелигентни от него", коментира Борисов. (Видно от запис от бТВ на цялото гласуване на президента на 4 април, престоят му при машината е около 1 минута и 37 секунди - б.р. )

Лидерът на ГЕРБ по време на възстановените си всекидневни живи предавания във фейсбук каза още, че в назначенията на служебния кабинет няма баланс, защото президентът възлага на служебния премиер, а той му връща предложението, след което се издава указа.

"Къде е балансът на властите? Нали в това ни обвиняваха", коментира Борисов. 

Той се изказа и по скандала с подслушването на политици.

"Те нямат нищо. Те очакваха, както миналото лято, изведнъж експлозия, ГЕРБ подслушват", заяви Борисов.

И коментира специално вътрешния министър Бойко Рашков:

"Той не може да ми дава оценка, той не може да говори за партии. Неговата червена партийка съм я побеждавал 15 пъти, кой го избра да ми дава оценка? Само смях може да събуди у мен".

Според Борисов властта няма да намери никакви доказателства за подслушване и затова щяла да изфабрикува записи.

"Те, ако имаха, щяха да са ни убили днес още. Излиза, че само аз не знам кои са подслушваните, а всички останали знаят. Държат се като тясно партийно правителство, не като служебно. Трети на изборите станали и през задния вход станали министри и зам.-министри. Аз не бих позволил на моята партия да направи подобно нещо. Спечелете си изборите, управлявайте си", каза още Борисов.

 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.