Историята за подслушвани от службите за сигурност политици е измама, каза тази сутрин пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той изтъкна, че до момента няма доказателство за такива подслушвания.

„Не може Бойко Рашков като типичен представител на старата комунистическа номенклатура да излезе и да каже: „Имам (доказателства - б.р.). Ще ви кажа, но когато аз реша“, каза Митов. „Точка се поставя, когато вече имаш някакви доказателства.“

По думите му Рашков е обявил неща, които „не могат да бъдат доказани по никакъв начин, до момента не са“ и „очевидно не са верни“.

Митов каза, че Рашков и лидерът на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов „си прехвърлят топката“:

„Единият пуска нещо по медиите. Другият потвърждава“.

„Всичко, което се говори до момента за подслушвания, ми прилича на ченгеджийска операция и чиста измама. Мина една седмица, а тези, които твърдяха, че е имало подслушвания на опозиционни политици, имаха всичкото време на света, инструменти и власт да установят дали това е вярно, или не, да извадят доказателства за това“, каза Митов. „До ден днешен нямаме нито едно парченце доказателство за това, че нещата, за които говорят, са верни.“ 

ГЕРБ желае да се разграничи от извършителите на незаконни подслушвания, ако такива наистина е имало, каза още бившият външен министър.