Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Посланикът на Китай в Берлин е отменил насрочена за днес среща с германски депутати заради слушания в комисията по правата на човека в Бундестага за политиката на Пекин спрямо мюсюлманското уйгурско малцинство, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Дипломатът У Кън е взел решението си, след като юристи и правозащитници изложиха в понеделник пред комисията становищата си за отношението на китайските власти към уйгурите в Синдзян.

Някои от експертите отказаха да окачествят действията на Пекин като геноцид съгласно международното право, а други изразиха мнения, че има признаци за престъпления срещу човечеството.

В писмо до председателя на комисията китайският дипломат определя слушанията като намеса във вътрешните работи на Китай. Те са „основани на изцяло неверни обвинения“, пише У Кън.

Според правозащитни групи стотици хиляди уйгури в Синцзян са вкарани в лагери за превъзпитание. Обвиненията към Китай варират от принудителен труд до изтезания. Пекин ги отхвърля и казва, че хората са настанени в центрове за обучение, отбелязва ДПА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.