"Арда" (Кърджали) и ЦСКА-София излизат на финала за Купата на България тази вечер от 19:30 часа на стадион "Васил Левски".

Трофеят ще има нов носител, след като печелилият го в две поредни години "Локомотив" (Пловдив) отпадна.

ЦСКА-София е фаворит. Тимът ще има и огромна подкрепа от по-голяма част от публиката. Вчера Министерството на здравеопазването разреши отваряве на стадионите на 50 процента от капацитета им. 

Така на "Васил Левски" се очакват около 20 хиляди зрители, стига да бъдат продадени всички билети, пусната в продажба. На двубоя най-вероятно ще присъства президентът Румен Радев.

ЦСКА-София загуби с дузпи миналогодишния финал. Ако отборът отново не спечели националната купа, това може да доведе до нови трусове на "Българска армия". Любослав Пенев, който два пъти поред би "Лудогорец", още не е вдигал отличието като треньор.

Не се очакват драми в "Арда", ако тимът от Кърджали отстъпи. Клубът изпраща много силен сезон, в който стигна до финала и попадна в топ 6, като в повечето двубои с най-силните бе най-малкото равностоен.

Николай Киров-Белия по веднъж спечели и загуби финала начело на "Ботев" (Пловдив). В тима му личат бивши "червени" - Иван Караджов, Александър Георгиев, Спас Делев и Тонислав Йорданов.

През сезона в Първа лига ЦСКА-София и "Арда" размениха по едно равенство 1:1, а във втората фаза наскоро "червените" измъкнаха 1:0 в София.